Winnies æblekage
150 gr. smør
200 gr. sukker
2 æg
blandes sammen
150 gr. mel
1 tsk vaniliesukker
1 1/2 tsk bagepulver
kommes i blandingen
1 dyb tallerken med æbler skåret i tern
blandes forsigtigt i
Det hele kommes i en 22 cm. springform og
drysses med kanelsukker og hasselnøddeflager
Bages ved 200 grader i ca 30 min.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche tilsat vaniliesukker
Dobbelt portion passer til en lille bradepande.
Kh. Winnie
Margrethes chokoladetærte
CHOKOLADETÆRTE MED VALNØDDER
(Ca. 8 personer)
150 g valnødder
200 g mørk orangechokolade
40 g mel
½ tsk. Bagepulver
3 æggehvider
100 g sukker
3 æggeblommer
125 g blødt smør
50 g syltet appelsinskal (revet app. og lidt saft kan sagtens bruges)
PYNT: 100 g revet hvid chokolade
Hak halvdelen af nødderne og halvdelen af chokoladen groft. Blend resten af nødderne, tilsæt
resten af chokoladen og blend til en jævn blanding.
Kom blandingen i en skål, og vend den sammen med mel og bagepulver. I lidt af gangen.
Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt 1 spsk. Sukker og pisk dem helt stive.
Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret til de er lyse og luftige.
Pisk smørret i lidt af gangen.
Vend æggemassen med melblandingen, de groft hakkede nødder, grofthakket chokolade og
appelsinskal. Vend æggehviderne i med luftige tag.
Fordel dejen i en smurt, sukkerdrysset springform ca. 22cm. Forvarmet ovn 175 gr. 35-45 min, til kagen er
Gennembagt. Drys den varme kage med høvlet hvid chokolade og afkøl.
God bagelyst og nyd denne lækre kage.